Nordmarka Ryttersportsklubb

Nordmarka Ryttersportsklubb

Referater fra styremøter 2016

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 29. Okt 2016

Nye referater vil bli publisert her på nettsiden slik at klubbens medlemmer lettere kan få innblikk i hva vi i styret holder på med. Eldre referater og dokumenter vil også bli lagt ut, hvis vi finner frem i gamle arkiver. :-)


0 Kommentar

OBS! Vi har IKKE rideskole for tiden

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 25. Okt 2016

Vi har dessverre ikke drift av rideskole for tiden.

Vi i klubben fortsetter å jobbe for at vi skal finne oss et nytt tilholdssted hvor det potensielt vil være mulig å start opp rideskole igjen. Vi er en liten klubb, med et ønske om at hestesport og rytterglede skal være tilgjengelig for alle - ikke minst for dem som ikke har mulighet til å ha egen hest.

Det har vært turbulente tider, og vi har ikke klart å dra i samme retning. Dette førte til at klubben og rideskolen Nordmarka rideskole AS skilte lag: Nordmarka ryttersportsklubb har solgt sin andel (100%) av aksjene i Nordmarka rideskole AS, og klubben har per dags dato ingen rideskole.

De fleste rideklubbene i Norge har ikke rideskole, men Norges rytterforbund ønsker at klubber og rideskoler skal jobbe for tettere samarbeid. Det at vi hadde rideskole var en av grunnene til at vi i 2015 ble tatt med i NRYFs klubbsatsningsprogram.

Litt historie:

Nordmarka ryttersportsklubb har vært på Stall Nordbye på Nordre Solberg gård siden 1995, hvor det ble startet rideskole i 1994.

I 2012 ble det klart at Stall Nordbye ikke fikk fornyet sin leiekontrakt med Løvenskiold-Vækerø, og det var en lang tid det var usikkert for fremtiden for både rideskolen og de private oppstallørene.
https://www.nrk.no/ostlandssendingen/stall-nordbye-kan-legges-ned-1.8224310

Over 200 barn kan miste ridetilbudet sitt. Stall Nordbye i Sørkedalen får ikke forlenget leiekontrakten sin.Tomten der hovedstallen, paddocker og den ene ridebanen lå mistet man altså tilgang til. Heldigvis eide Jan Nordbye resten av tomten, så den ene ridebanen ble beholdt, og det ble satt opp midlertidige staller i containere – og plassen utnyttet så godt som mulig.


I det samme tidsrommet flyttet Oslo ryttersportsklubb til Stubberud gård, og Tanum rideskole AS overtok en del av elevene som ikke visste om de hadde noen rideskole å komme tilbake til på Stall Nordbye.


I 2014 ble det besluttet at driften av rideskole skulle på papiret overtas av klubben, og vi opprettet Nordmarka rideskole AS.

Rideskoledriften tok seg ikke opp igjen til det den tidligere hadde vært, og da det ble klart at Stall Nordbye skulle ut av Nordre Solberg i løpet av høsten 2016, og vi ikke hadde noe nytt permanent tilholdssted å satse på, mente flertallet av klubbens styre at vi burde legge rideskolen på is.

Å starte opp drift på et nytt midlertidig sted, med nye hester, usikker økonomi og gjeld så vi på som uaktuelt.


Leder i Nordmarka rideskole AS hadde derimot et ønske om å fortsette driften.


Vi i klubbens styre, som også var generalforsamling i AS-et, kunne ha avsatt styrets leder der og satt inn noen andre. Vi mente at vi ikke hadde noen med kompetanse nok som var villige til å overta driften av Nordmarka rideskole AS, så vi fant det best å skille lag.

Klubben fortsetter, og Nordmarka rideskole AS fortsetter, hver for seg.


0 Kommentar

Innkalling til ekstraordinært årsmøte

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 9. Aug 2016

Til Medlemmer i Nordmarka ryttersportsklubb

23. august 2016, Oslo

Etter vedtak på styremøte 09/08/2016, vil klubbens styre kalle inn til ekstraordinært årsmøte tirsdag 6. september kl. 18:00.

Sakliste og nødvendige dokumenter er gjort tilgjengelige her på nrsk.no.

Alle klubbens medlemmer oppfordres til å delta.

Minner om at man for å ha stemmerett og være valgbar må man ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene. Vedtektene våre kan leses i sin helhet her.

Sakliste og saksdokumenter til ekstraordinært årsmøte

Sakliste og saksdokumenter for det ekstraordinære årsmøtet

Det vises til innkallingen til ekstraordinært årsmøte av 23. august.

Sted: Melumveien 48C 0760 Oslo
Dato og tidspunkt: 6. september kl. 18:00

Sakliste

1. Godkjenne de stemmeberettigede.
2. Godkjenne innkallingen og sakliste.
3. Velge dirigent(er), referent (er) samt 2 medlemmer til å underskrive protokollen.

4. Behandle forslag og saker.

5. Foreta følgende valg:

a) Skal NRSK selge sine aksjer i Nordmarka rideskole AS

Vedlagt følger følgende dokumenter:

- Forslag fra styret ved Lina V., Jan N., Ingvild S., Elisabeth F.

Nordmarka rideskole AS:
- Protokoll fra stiftelsesmøte
- Rideskolens vedtekter
- Forretningsplan Nordmarka rideskole AS
- Budsjett rideskole høst 2016
- Notater rideskolens årsregnskap 2015
- Brev til klubben, fra advokat engasjert av rideskolen

- Notat fra Margaret H., styreleder i Nordmarka rideskole AS
- Regnskap 2015

Med vennlig hilsen
Styret

0 Kommentar

Sommerferie

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 17. Jun 2016

I går var siste dag i rideskolen før sommerferien.

Gringa og Linn nyter dagene på beite i Sørkedalen, og Baus reiser til beite på Vestre Svindal Gård neste uke.

God sommer, alle sammen!


0 Kommentar

Fellesmøte lørdag 4. juni

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 23. Mai 2016

Innkalling til fellesmøte

Dato: 04/06/2016
Kl.: 12:00
Sted: Stallen

Vi kaller inn til fellesmøte for klubbmedlemmer og rideskoleelever/foresatte, for å drøfte veien videre for klubben og rideskolen.

Vi krysser fingre og tær for opphold, så vi kan hygge oss på uteområdene ved stallen.

Sammen står vi sterkest!

0 Kommentar

Bueskyting fra hesteryggen

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 7. Mar 2016

Nordmarka Ryttersportsklubb(NRSK) og Oslo Bueskyttere(OBS) har inngått et samarbeid om å lage en arena for bueskyting fra hesteryggen i Norge. Det er ikke mange som driver med denne sporten her i landet, men det er blitt svært populært ellers i Europa. Det er bare å ta turen til nabolandet, Sverige, der finner du flere aktive utøvere. Blant annet Emil Eriksson som fikk VM-tittel i 2013 og 10 gullmedaljer, bare 22 år gammel, og har fortsatt å imponere med verdensmestertittel i 2015. Snart har nok vi også flere utøvere som våger seg ut på stevner.

Høsten 2015 begynte NRSK og OBS for fullt med opplæring av både ryttere og bueskyttere. Nordmarka Ryttersportsklubb tok på seg oppgaven med å lære bueskytterene å ri på hest. Maren Kinn, daværende ridelærer i Nordmarka Rideskole, holdt undervisning annenhver fredag på rideskolens hester. Til gjengjeld tok George Refseth, leder for Oslo Bueskyttere, seg av innføring i bueskyting fra bakken. Vi mener det er viktig å ha et godt grunnlag i begge sportene før man setter dem sammen.

Du må vite hvordan du håndterer en hest før du begir deg ut på å skyte fra hesteryggen. Av sikkerhetsmessige årsaker mener vi at du burde kunne styre en hest i alle gangarter først. Det er av den enkle grunn at dersom hesten reagerer når du spenner buen eller skvetter av lyden fra slippet av pilen, må du vite at du kan hente både deg selv og hesten inn igjen. Videre må du også vite hvordan du kontrollerer buen og føle deg trygg på denne fra bakken. Selv om vi ikke starter i full fart de første gangene er det viktig at man vet hvordan man skyter med pil og bue og sikkerhet rundt dette. Det er en forskjell på å stå stille og skyte fra bakken, og å skyte i fart.


En ivrig Katie Stearns som driver med bueskyting fra hesteryggen i Amerika forklarer hva sporten er for henne, og vi syns det er veldig passende. “It is the unison of horse, rider, bow, and arrow, all going forward with the same purpose. It becomes a meditation, a passion, and a way of life.”
Vi driver med bueskyting fra hesteryggen fordi det er gøy! Det krever konsentrasjon og teknikk og mye trening for å få det til og det gir en enorm mestringsfølelse. Du får en unik kontakt med dette store dyret på 500 kg. Du utvikler en spesiell form for forståelse og evne til å kommunisere. I tillegg gir det historisk kontinuitet, bueskyting fra hesteryggen går helt tilbake til jernalderen hvor det gradvis erstattet bronsealderens stridsvogner i kamp.


Bueskyttere til hest

Det har vært mange innom både bueskytingskursene og ridetimene, og vi sitter nå igjen med en solid kjerne av interesserte mennesker. Målet vårt er å få til et kurs med en trener fra Norge. Han heter Arnt-Jonny Alme og er den eneste i Norge som er gradert i bueskyting fra hesteryggen. Han holder til i Sandane i Norge så det har vært snakk om å samle de interesserte og ta seg en helg der.

På bare et halvt år kan vi se store fremskritt både fra rytterne som har lært seg å skyte med pil og bue, og fra bueskytterene som har lært seg å ri. I starten gikk ridetimene gikk for det meste bare i skritt, og trav og litt galopp for de med tidligere erfaring med hest.
Timene har inneholdt litt forskjellige øvelser som skal forbedre balanse og kontroll. Blant annet har alle fått prøve seg barbak - ri uten sal. Dette er en utrolig god balanseøvelse og det er slik Arnt-Jonny jobber på sine kurs.

Maren og Chablis

Vi kan trygt si at alle som rett før jul bare så vidt det var hadde sittet på en hest, nå har god kontroll både i skritt og trav. Den øvede gruppen fikk utfordre seg selv med å ri med én hånd på tøylen og slippe den andre hånden, som om de skulle holdt i en bue. Dette gjorde de i både trav og galopp.

Dessverre har det vært litt dårligere oppmøte fra rytterenes side når det gjelder å lære seg å skyte med pil og bue. Kanskje grunnen er at de tror de mestrer ridedelen og bueskyting derfor ikke er noe problem? Dette kan Maren skrive under på at ikke er tilfelle. Hun har nemlig slitt seg gjennom noen timer med bueskyting og brukte god tid på å finne teknikken. Men mange har vist sin interesse og begge klubber jobber hardt for å få flere med.

Foreløpig har vi ikke kommet så langt at alle har fått prøve å skyte fra hesteryggen, men Maren og George tok en liten prøverunde rett før snøen falt. Det var Maren sin egen hest, Chablis, som skulle få være prøvekanin da de to veivet rundt med buen og satte opp blink på midten av ridebanen. Det gikk over alle forventninger og nå er det snart klart for en tur til Sandane. Håper så mange som mulig ønsker å være med videre.

0 Kommentar

Foreløpige lister sprangkurs 9. april

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 5. Mar 2016

Lørdag kl. 10:00

NavnMedlem1. valg2. valg3. valg
MarianneJaIbrahimPepijaLinn
Ann LouiseJaIbrahimBausPepija
AnetteJaPepijaBausIbrahim
LinaJaChablis------


Lørdag kl. 14:00

NavnMedlem1. valg2. Valg3. valg
XXXXXX
XX

* Gringa skal ikke gå


0 Kommentar

Saksliste for årsmøte i NRSK 2016

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 26. Feb 2016

Styret viser til innkalling til årsmøte sendt ut 4. februar.

Årsmøtet avholdes den 4. mars kl. 18:00 på Sørkedalen Landhandel.

Under følger sakslisten for årsmøtet.

Sak 1. Godkjenne de stemmeberettigede

Her må det stå hvor mange med stemmerett som var tilstede ved starten av årsmøtet. Regler om stemmerett følger av lovnormens § 6. Dersom det er ansatte som møter og som ber om talerett, kan det godkjennes av årsmøtet under denne saken.

Sak 2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden

Sak 3. Valg av møteleder, protokollfører og to til å underskrive protokollen.

Sak 4. Behandle idrettslagets årsberetning, herunder eventuelle gruppeårsberetninger

Sak 5. Regnskap for 2015 og revisors beretning

(Krav om underslagsforsikring)

Sak 6. Behandle forslag og saker

Sak 7. Fastsette medlemskontingent

Innstilling fra styret:

Kontingenten holdes uendret:.

Barn og unge: 330 kr

Voksne: 440 kr

Familie: 480 kr

Sak 8. Vedta idrettslagets budsjett

Sak 9. Behandle idrettslagets organisasjonsplan
Sak 10. Behandling av nye vedtekter i henhold til ny lovnorm

Sak 11. Valg

Se lovnormens § 16 om gjennomføring av valg, kjønnsfordelingsbestemmelsen i § 5 og valgbarhetsbestemmelsene i §§ 6-8. Det kan gjerne oppgis at de ulike er valgt for en periode fram til neste årsmøte eller for den tid som loven fastsetter.

Styrets innstilling til valgkomité til årsmøtet 2016:
Dokumenter ettersendes.

Innstilling til nytt styre:

Leder: Margaret Hillestad
Nestleder: Eline Dahl

Styremedlemmer:
Elisabeth Fremming
Maren Kinn
Lina Vennemoe
Ingvild Solheim
Helene Stenersen
Jan Nordbye (kasserer)
Marte Eriksen (ungdomsrepresentant)

Filer:
Vedtekter, vedtekter2015
Årsberetning og regnskap, aarsberetning2015


0 Kommentar

Innkalling til årsmøte

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 4. Feb 2016

Til medlemmene i Nordmarka Ryttersportsklubb

Innkalling til årsmøte i Nordmarka Ryttersportsklubb

4. mars kl. 17:45
Årsmøtet avholdes på Sørkedalen Landhandel


Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet må sendes styret senest 19/03 til nordmarka@nrsk.no

Fullstendig sakliste med alle sakspapirer sendes ut/legges ut på idrettslagets hjemmeside www.nrsk.no senest én uke før årsmøtet.

Du kan også få kopi ved henvendelse til administrasjonen i idrettslaget.

Det gjelder særlige krav til valgbarhet for personer som skal velges til verv på årsmøtet.

  • Arbeidstakere:
  • Oppdragstakere:
  • Andre personer:

En arbeidstaker er ikke valgbar. Unntak gjelder for følgende:

  • -arbeidstakere som også er spillere i idrettslaget
  • -arbeidstaker som er ansattrepresentant
  • -personer som har noen få betalte timer i oppdrag for idrettslaget per uke

Personer som har et oppdrag for idrettslaget som ligner på et ordinært arbeidstakerforhold er ikke valgbar.

Personer som selv har en økonomisk interesse i driften av idrettslaget eller som er ansatt i, har styreverv eller eierskap i juridisk person (for eksempel et selskap) som har økonomisk interesse i driften av idrettslaget, er ikke valgbar. Det samme gjelder styremedlemmer og ansatte i en slik juridisk person.

Det gjelder også krav til kjønnsfordelingen av årsmøtevalgte organer (styret, kontrollkomité osv.). I organer med 2-3 personer må minst én være av det motsatte kjønn. I organer med 4 eller flere personer, må minst to være av det motsatte kjønn.


Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret


0 Kommentar

Min idrett og medlemskontingent

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 2. Feb 2016

I år tester vi ut idrettsforbundets egen løsning for medlemsadministrasjon i idrettslag, KlubbAdmin. I praksis betyr dette at det administrative ved å drive en klubb blir mye enklere for oss, og for våre medlemmer - i alle fall på sikt!

Min idrett er ditt personlige utgangspunkt for å bruke idrettens medlemsdatabase, hvor du blant annet kan endre din personlige informasjon (f.eks. adresseendringer hvis du flytter) og se hvilke funksjoner og verv som er registrert på deg.

- Hvis det er noen som lurer på hvordan de skal betale medlemskontingenten via Min idrett, så kontakt oss gjerne på mail, nordmarka@nrsk.no :)


0 Kommentar

Drop In i rideskolen uke 5-7

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 14. Jan 2016

Etter stor pågang øker vi drop in-tilbudet i noen uker til!

Har du lyst til å prøve deg på en ridetime?
Vi har drop in i rideskolen hver uke fra mandag til torsdag på ettermiddagene.

Se timeplan og priser her.

Selv om flere kurs i prinsippet er fulle, hender det at kursdeltakere ikke kan møte opp. Da gis plassen bort til drop in-ryttere. For ikke å ta turen forgjeves anbefaler vi at du sender oss en mail eller kontakter ridelæreren som underviser den dagen du ønsker å bli med på time.
0 Kommentar

Godt nyttår!

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 3. Jan 2016

Rideskolen er i gang igjen etter juleferie, og vi har ledige plasser på kurs. Se timeplan og priser her.
For å bli med på et kurs må du først ta kontakt med ridelærer for å avtale hvilket kurs som passer for deg. Linda Wahlberg instruerer på mandager, tirsdager og onsdager. Berit Bertling instruerer på torsdager.

Kontakt:
Linda Wahlberg: 98632003
Berit Bertling: 94132412

Rideskolens mail: rideskole@nrsk.no.

Velkommen til oss! :)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline