Nordmarka Ryttersportsklubb

Nordmarka Ryttersportsklubb

OBS! Vi har IKKE rideskole for tiden

Postet av Nordmarka Ryttersportsklubb den 25. Okt 2016

Vi har dessverre ikke drift av rideskole for tiden.

Vi i klubben fortsetter å jobbe for at vi skal finne oss et nytt tilholdssted hvor det potensielt vil være mulig å start opp rideskole igjen. Vi er en liten klubb, med et ønske om at hestesport og rytterglede skal være tilgjengelig for alle - ikke minst for dem som ikke har mulighet til å ha egen hest.

Det har vært turbulente tider, og vi har ikke klart å dra i samme retning. Dette førte til at klubben og rideskolen Nordmarka rideskole AS skilte lag: Nordmarka ryttersportsklubb har solgt sin andel (100%) av aksjene i Nordmarka rideskole AS, og klubben har per dags dato ingen rideskole.

De fleste rideklubbene i Norge har ikke rideskole, men Norges rytterforbund ønsker at klubber og rideskoler skal jobbe for tettere samarbeid. Det at vi hadde rideskole var en av grunnene til at vi i 2015 ble tatt med i NRYFs klubbsatsningsprogram.

Litt historie:

Nordmarka ryttersportsklubb har vært på Stall Nordbye på Nordre Solberg gård siden 1995, hvor det ble startet rideskole i 1994.

I 2012 ble det klart at Stall Nordbye ikke fikk fornyet sin leiekontrakt med Løvenskiold-Vækerø, og det var en lang tid det var usikkert for fremtiden for både rideskolen og de private oppstallørene.
https://www.nrk.no/ostlandssendingen/stall-nordbye-kan-legges-ned-1.8224310

Over 200 barn kan miste ridetilbudet sitt. Stall Nordbye i Sørkedalen får ikke forlenget leiekontrakten sin.Tomten der hovedstallen, paddocker og den ene ridebanen lå mistet man altså tilgang til. Heldigvis eide Jan Nordbye resten av tomten, så den ene ridebanen ble beholdt, og det ble satt opp midlertidige staller i containere – og plassen utnyttet så godt som mulig.


I det samme tidsrommet flyttet Oslo ryttersportsklubb til Stubberud gård, og Tanum rideskole AS overtok en del av elevene som ikke visste om de hadde noen rideskole å komme tilbake til på Stall Nordbye.


I 2014 ble det besluttet at driften av rideskole skulle på papiret overtas av klubben, og vi opprettet Nordmarka rideskole AS.

Rideskoledriften tok seg ikke opp igjen til det den tidligere hadde vært, og da det ble klart at Stall Nordbye skulle ut av Nordre Solberg i løpet av høsten 2016, og vi ikke hadde noe nytt permanent tilholdssted å satse på, mente flertallet av klubbens styre at vi burde legge rideskolen på is.

Å starte opp drift på et nytt midlertidig sted, med nye hester, usikker økonomi og gjeld så vi på som uaktuelt.


Leder i Nordmarka rideskole AS hadde derimot et ønske om å fortsette driften.


Vi i klubbens styre, som også var generalforsamling i AS-et, kunne ha avsatt styrets leder der og satt inn noen andre. Vi mente at vi ikke hadde noen med kompetanse nok som var villige til å overta driften av Nordmarka rideskole AS, så vi fant det best å skille lag.

Klubben fortsetter, og Nordmarka rideskole AS fortsetter, hver for seg.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline