Alle stevner som rideklubbene arrangerer følger reglementet til Norsk Rytterforbund.

Konkurransereglementet: dette ligger på hjemmesiden til NRYF. Det består av sju deler, KRI er det generelle reglementet, KRII dekker sprangkonkuranser osv. Se separat rubrikk på hjemmesiden.

Rytter:
For å få starte på klubbstevner, så må du være medlem i klubben. Er det utvidet klubbstenve, så kan noen flere klubber være invitert. Da må du enten være medlem i arrangerende klubb, eller i noen av de inviterte klubbene. Bevis på innbetalt medlemsavgift må du ta med til stevneplassen.

For å starte på distriktsstevner (D-stevner) eller høyere, så må du ha lisens. Har du ikke hatt lisens før, så må du først ta Grønt Kort. Det finner du mere info om på vår hjemmeside, under egen rubrikk for Grønt Kort.

Mer info om Grønt Kort, og lisens finner du på rytterforbundets sider, www.rytter.noHest:
På klubbstevner skal du ha normalt ha med pass til din hest med bevis på at hesten har gyldig vaksinasjon.
For å starte i klasse LB og høyere på D-stevner kreves hestelisens. Det utferder Rytterforbundet.


Se mere om hestepass og hestelisens på Rytterforbundets sider herAntrekk:
Krav til antrekk varierer avhengig av hva slags klasse og gren du skal starte i. Du finner allt du trenger å vite i KRI, første del av konkurransereglementet. Der finner du også hva hesten har lov og ikke lov å ha på seg, og andre viktige ting.
Konkurransereglementet finner du hvis du klikker i menyen til høyre på hjemmesiden.


Påmelding til stevne:


Proposisjoner til stevne er en invitasjon som inneholder alle data som man trenger for å melde seg på. Der finner man hvilke klasser som skal arrangeres, hva det koster å delta mm. Der finner du også hvor du skal sende din påmelding. For å melde seg på bruker man NRYFs påmeldingsskjema.

Påmeldingsskjema finner du på hjemmesiden vår under separat rubrikk. Er det klubbstevne på stallen så er det litt enklere. Da pleier det å henge påmeldingslister i stallen.

Noen ganger når du starter på andre steder enn hjemme så er det påkrevet egenerklæring. Deltakende rytter må erklære at stallen som hesten kommer fra er smittefritt. Det innebærer at man må ta tempen på alle hester, og fylle ut egenerklæringsskjema. Det finner du på hjemmesiden vår under separat rubrikk.

På stevneplassen:
På stevneplassen er det vanlig å henvende seg til sekretariatet først. Der betaler du din startavgift, og viser papiren på hesten og din lisens eller kvittering på betalt klubbmedlemsskap.
Deretter er det dags å varme opp hesten. Det er vanlig at det er en begrenset tilgang til oppvarmingsbanen, slik at det ikke skal bli for fullt. Da er det f. eks. de fem hestene som ligger nærmest til å starte som har tillgang. Veldig viktig at man også overholder normale "kjøreregler" for ridning på banen; dvs. holde til høyre for hverandre og ikke skritte på sporet f. eks.
Hvis det er et sprangstevne så gir arrangøren beskjed når banen er åpen for besiktning. Da kan man gå banen til fots, for å se nærmere på veier og avstand. Husk å lære deg banen også - baneskisser blir hengt opp før klassen begynner.

Lykke til!

Levert av IdrettenOnline